KAIBOSH X BERGANS

Bergans of Norway har utviklet friluftsutstyr for pionerer gjennom et århundre. 

Denne sommeren lanserer vi sammen en serie solbriller 

inspirert av fire brillemodeller som de produserte en gang på 1930 tallet.

FLAKS FOR DEG

Mange designsamarbeid er nøye planlagt, timet og tilrettelagt. Kaibosh X Bergans er ikke et av dem. Grunnen til at du nå kan hvile et lite stykke norsk designhistorie på nesen er resultat av en rekke tilfeldigheter. 


11. juni 2016 tenker noen hos Nasjonalbiblioteket at de burde legge ut noe gøy på bibliotekets Instagram-profil. Valget faller på en avisannonse fra 1939. Annonsen er signert Bergans og viser fire par solbriller, hvert av dem med tidløst 30-talls design. 


 En fyr i Bergans ser Nasjonalbibliotekets Instagram-post og faller pladask. Ivrig viser han Insta-posten til sine nærmeste kollegaer. Alle elsker brillene, språket og hele pakka. 


 «De likner skikkelig på Kaibosh-brillene til dama mi», sier en av kollegaene når han ser brillene i annonsen. «Hæ, Kaibosh? Hva er det?» sier han første. «Kaibosh er kanskje Norges kuleste og mest disruptive brillemerke. De tilbyr superkule briller av alle slag til meget konkurransedyktige priser» sier han andre. «Kult! Det må sjekkes ut. 


Hvordan skrives det» sier han første. «K A I B O S H» sier han andre, mens han første skriver bokstavene inn i nærmeste søkefelt. «Rått» sier han første når han ser Kaibosh sitt rikholdige utvalg av prima designbriller. «Tenk så kult å få dem til å lage oppdaterte utgaver av disse brillene» sier han«Ja, tenk så kult. Det går jo an å spørre dem» sier han andre. «Jeg sender dem en e-post med det samme, så spør vi sjefen om det er greit etterpå» sier han første. 


Få sekunder senere mottar vi i Kaibosh e-posten fra Bergans. Vi tenner umiddelbart på ideen og ber om et møte. Etter en håndfull møter, samt noen år med litt klabb og babb hos begge aktører, er brilleserien REBORN tilfeldigvis født og klare for å pryde ditt ansikt. Det er derfor vi har valgt overskriften «Flaks for deg» her, for det er jo på en måte det. Alle solbrillene kan også bestilles som briller eller solbriller med styrke, polariserte glass, eller hva du ellers kunne ønsker deg.HVILKEN SOLBRILLER VELGER DU?

Bergans / Kaibosh Type G 20 W
1.600 kr
Bergans / Kaibosh Type B 5 X
1.350 kr
Bergans / Kaibosh Type S 51
1.350 kr
Bergans / Kaibosh Type B 11
1.350 kr